Годишња анализа рада Института за стратегијска истраживања и Војног архива за 2014. годину
05. фебруар 2015.
 

У Институту за стратегијска истраживања, 5. фебруара 2015. године, реализована је Годишња анализа рада Института за стратегијска истраживања и Војног архива за 2014. годину. Анализи су присуствовали представници Сектора за политику одбране: генерал-мајор Слађан Ђорђевић, начелник Управе за организацију, бригадни генерал Слободан Јоксимовић, начелник Управе за стратегијско планирање, пуковник Коњиковац Милан, начелник Управе за међународну војну сарадњу и мајор Далибор Петровић, заступник начелника Одељења за научну и инвентивну делатност.

Након поздравне речи, директорка Института за стратегијска истраживања, др Јованкa Шарановић, је упознала госте са организацијом рада и најзначајнијим резултатима који су остварени у 2014. години, а потом су начелници одељења, руководилац Групе за оперативно-планске послове и директор Војног архива презентовали остварене резултате и реализоване активности са посебним освртом на реализацији научно-истраживачких пројеката, међународне сарадње, пријем архивске грађе из установа и јединица и степеном реализације акредитационог процеса.

Директорка је искористила прилику да саопшти информацију добијену од Комисије за акредитацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја да је Институт за стратегијска истраживања акредитован као војна научно-истраживачка установа, чиме је коначно извршен захтев Министра одбране да се све научне установе у МО и ВС акредитују.

Анализа је указала на кључне проблеме у реализацији задатака из функционалне надлежности у 2014. години, а у закључку су дефинисани тежишни задаци за 2015. годину .

 Новогодишњи пакетићи у Институту за стратегијска истраживања
31. децембар 2014.
 

У просторијама Института за стратегијска истраживања и ове године организована је додела новогодишњих пакетића за децу запослених. Деца су тог последњег дана у 2014. години уживала у међусобном дружењу и разговору са Деда Мразом. Свако се од њих потрудио и спремио је по неку песмицу или рецитацију. Деда Мразу су показали да су поклоне које им је доделио заиста заслужили.

Била је то лепа прилика да деца посете институцију у којој им родитељи раде, а која је тог дана због њих била посебно украшена.

 Основна обука из области родне равноправности за „особе од поверења“, 18. децембар 2014. године
18. децембар 2014.
 

Основна обука из области родне равноправности за „особе од поверења“, реализована је 18. децембра 2014. године, у научној сали Института за стратегијска истраживања СПО МО, уз помоћ и подршку тима из Канцеларије UNDP/SEESAC.


Обуку су реализовали: потпуковник Небојша Мишчевић и мајор Дамир Јеина из Управе за обуку и доктрину (Ј7) ГШ ВС, потпоручница Душица Радовановић из Првог центра за обуку у Сомбору и вс мр Татјана Вишацки из Института за стратегијска истраживања, који чине део инструкторског тима за родну равноправност у МО и ВС а који су обучени од стране Нордијског центра за род у војним операцијама (NCGM).


Обуци је присуствовало једанаест лица именованих за особе од поверења у организацијским целинама Министарства одбране, којима је ово била прва обука на тему родне равноправности. У евалуационим упитницима, учесници/це су оценили програм обуке одличном оценом и истакли добру припремљеност и ентузијазам инструктора/ки. Додали су да им је обука помогла да разумеју шта је родна равноправност и зашто је она важна за систем одбране и да ће им стечено знање користити у раду.

 Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player